Σεπτεμβρίου 20, 2019

Βγαίνουν στους δρόμους τα δυο πρώτα ηλεκτρικά οχήματα των Τρικάλων

Σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ. στο Infopoint στην κεντρική πλατεία παρουσιάζονται στο κοινό τα δυο πρώτα ηλεκτρικά οχήματα της πόλης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ELVITEN, θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις-δοκιμές ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων περιορισμένης διάρκειας ενός έτους τόσο στα Τρίκαλα όσο και στις υπόλοιπες συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές πόλεις: το Βερολίνο, τη Γένοβα, τη Μάλαγα, τη Ρώμη και το Μπάρι. Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη των Τρικάλων θα δοκιμαστούν 10 συνολικά ηλεκτρικά οχήματα (5 τρίκυκλα & 5 τετράκυκλα) της εταιρείας KYBURZ με έδρα την Ελβετία.

Τα τρίκυκλα ηλεκτρικά οχήματα θα προσφέρονται για κοινή χρήση στους προμηθευτές ελαφρών αγαθών, ενώ τα τετράκυκλα στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης. Επιπλέον, η χρήση τέτοιων οχημάτων θα υποστηρίζεται μέσω υπηρεσιών για την κράτηση οχήματος καθώς και μέσω εφαρμογών για τη συλλογή πόντων και την απολαβή ανταμοιβών. Στο Infopoint της κεντρικής πλατείας μπορείτε να ενημερωθείτε, να κάνετε την εγγραφή και να οδηγήσετε ένα όχημα! (απαιτείται δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας). Η εταιρεία e-Trikala AE έχει παραλάβει τα οχήματα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές με τους προμηθευτές ελαφρών αγαθών.

Το έργο ELVITEN (http://www.elviten-project.eu), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020», στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις. #letsgoelectric

Πηγή:  trikalavoice.gr

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων