Αυγούστου 08, 2020

Γιώργος Νταφόπουλος: Η ιστορία του Ταξί από έναν “εραστή” του επαγγέλματος Featured

Ο Γιώργος  Νταφόπουλος είναι ένας 37χρονος ταξιτζής, γέννημα θρέμμα Λαρισαίος και ενεργός και ευαισθητοποιημένος  πολίτης.  Στο ταξί εργάζεται από είκοσι ετών σαν οδηγός (από το 2003)  ενώ από το 2010 είναι ιδιοκτήτης αυτοκινήτου TAXI. Στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον νεανικό συνδυασμό-έκπληξη, την “Ορμή Ανανέωσης” και παρά το ότι δεν εξελέγη συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στις αξιόλογες δράσεις και παρεμβάσεις της παράταξης.
Πρόσφατα δημιούργησε στο δημοφιλές μέσον κοινωνικής δικτύωσης  Facebook μια ομάδα με τίτλο  “My Taxi Larissa A 244”. Είναι προέκταση της επίσημης σελίδας του συνεταιρισμού “My Taxi Larissa” και το Α244 είναι ο αριθμός του δικού του αυτοκινήτου. Στόχος του είναι η προβολή της διαδρομής του ΤΑΧΙ στο πέρασμα των δεκαετιών από την εμφάνιση του στην Ελλάδα και όχι μόνο. Στην ενέργεια του αυτή τον οδήγησαν η αγάπη και το πάθος του για την δουλειά του. Την οποία αρνείται να την νιώσει σαν επάγγελμα γιατί την θεωρεί κοινωνική προσφορά. Το “Postlarissa” μίλησε μαζί του και μας είπε:
«Το ΤΑΧΙ – όπως  κάθε επάγγελμα παροχής υπηρεσιών – έχει την δική του ιστορία και τις δικές του ιδιαιτερότητες. Στο κομμάτι που αφορά την ιστορική του διαδρομή, από την εμφάνιση του στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, προσπαθώ να συλλέξω υλικό από όλη την χώρα. Υλικό που αφορά τα διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων και την εξέλιξη τους ανάλογα με την εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και τις συνθήκες που επικρατούσαν κάθε εποχή σε διάφορες περιοχές της όμορφης πατρίδας μας. Όμως θέλω να βάλω και τον καθένα να σκεφθεί ποιος είναι ο αυτός που τον πήγε από ένα σημείο σε ένα άλλο. Είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να κρύψει τα προβλήματα του, τα άγχη του ή και την χαρά του ακόμη αν θέλετε από έναν άνθρωπο που ίσως να μην τον ξαναδεί ποτέ. Πρέπει όμως να είναι ευγενής και εξυπηρετικός και ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είναι. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά είναι ελάχιστες. Σκεφθείτε ότι ο λεγόμενος «ταρίφας» είναι αυτός που θα βοηθήσει μια ηλικιωμένη ή ανάπηρη γιαγιά να ανέβει ή να κατέβει από το ΤΑΧΙ, είναι αυτός που θα φορτώσει και θα ξεφορτώσει – στο Πορτ-μπαγκάζ του - το παιδικό καροτσάκι της νεαρής μητέρας, που θα βοηθήσει τη νεαρή φοιτήτρια στα ΚΤΕΛ ή στα τρένα να κατεβάσει την βαριά βαλίτσα της. Αλλά είναι και αυτός που θα μεταφέρει γρήγορα έναν ασθενή. Έχει τύχει περιστατικό να κουβαλήσω και στην πλάτη άνθρωπο που δεν μπορούσε να κατέβει από τον 3ο όροφο.
Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι ο οδηγός του ΤΑΧΙ είναι ο φίλος των λίγων λεπτών, όσο κρατάει μια κούρσα. Είναι ο άνθρωπος που εκτός των όσων πρακτικών θεμάτων που προανέφερα θα ακούσει και την ιστορία ή τον πόνο του καθενός που νιώθει την ανάγκη να μιλήσει. Νομίζω ότι ο κάθε συνάδελφος μπορεί να γράψει βιβλίο από τέτοιες εμπειρίες.
Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που είμαι ‘’ερωτευμένος” με τη δουλειά μου. Και φυσικά το ότι εξασφαλίζει την επιβίωση μου».
Για την κοινωνική του δράση λέει: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα σ’ αυτή την πόλη. Είμαι κομμάτι της και είναι η δεύτερη μάνα μου. Λόγω της δουλειάς μου βλέπω, ακούω και εντοπίζω τα όσα στραβά της. Δεν ήταν δυνατόν να μείνω αμέτοχος. Στις τελευταίες εκλογές κατέβηκα σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ούτε από καμιά φιλοδοξία, ούτε από το ψώνιο του “πολιτικού”. Επέλεξα την «Ορμή Ανανέωσης», μια παράταξη νέων παιδιών, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις για να ενώσω την φωνή μου με τις δικές τους για μια Λάρισα όπως την ονειρευόμαστε. Ενώ κανένας δεν μας έδινε καμιά πιθανότητα να πετύχουμε κάτι – εξάλλου η ψηφοθηρία δεν ήταν ο στόχος μας – μπήκαμε στα Δημοτικά έδρανα με δυο Συμβούλους. Κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος της Λάρισας ήθελε εκτός από τους έμπειρους Δημοτικούς άρχοντες και φρέσκα μυαλά και έδωσε την ευκαιρία σε νέα παιδιά. Στο κάτω-κάτω δική τους είναι η πόλη για τα επόμενα πολλά χρόνια. Γιατί να μην την φτιάξουν όπως την ονειρεύονται; Εγώ παρά την μη εκλογή μου συνεχίζω να είμαι ενεργό μέλος της παράταξης τώρα που έχουμε λόγο και εμείς οι νέοι στα πράγματα της πόλης. Μειοψηφία μεν, αλλά με φωνή, με προτάσεις και φρέσκιες ιδέες. Πιστεύω ότι στο τέλος θα αφήσουμε το στίγμα μας και μελλοντικά μαζί με τα οράματα μας θα έχουμε και την εμπειρία να κάνουμε την Λάρισα σημείο αναφοράς για την Ελλάδα. Αλλά τονίζω και πάλι: Δεν είμαι πολιτικός, είμαι πολίτης».
Η συζήτηση μας οδηγεί και πάλι στην δουλειά του. Και λέει τα παράπονα του:
«Θα πρέπει οι φίλοι συμπολίτες μας οδηγοί να σκεφθούν ότι η ηλικιωμένη κυρία ή ο παππούς που αργεί να κατέβει - και μπορεί να κατέβει και ο οδηγός για να βοηθήσει - θα μπορούσαν να είναι η μητέρα ή πατέρας τους. Η κυρία με τα ψώνια θα μπορούσε να είναι η γυναίκα ή η αδελφή τους. Και το νέο αγόρι ή κορίτσι που ψάχνει τα ψιλά στο στενό του τζιν παντελόνι θα μπορούσε να είναι το παιδί του με το πενιχρό χαρτζιλίκι του. Εκείνες τις στιγμές και εγώ βιάζομαι για να κερδίσω ακόμη λίγα λεπτά για την επόμενη κούρσα και να επιβιώσω αξιοπρεπώς. Αλλά ο σεβασμός στον συνάνθρωπο μου προέχει. Και όλα αυτά δεν είναι μελό. Είναι η σκληρή καθημερινότητα μας. Οπότε το πιεστικό κορνάρισμα που ακούγεται κάποιες φορές δεν απευθύνεται σε μένα (ή σε κάθε συνάδελφο) αλλά σε ένα συμπολίτη τους και ίσως γείτονα, φίλο ή συγγενή τους».
«Θα ήθελα να πω για την σελίδα στο Facebook ότι στόχο έχει να δείξει την διαδρομή του ΤΑΧΙ στο πέρασμα των δεκαετιών. Και σίγουρα σε κάποιους θα ξυπνήσει μνήμες από άλλες εποχές ή σε κάποιους νεαρότερους θα μάθει κομμάτια αυτής της ιστορίας. Και παρακαλώ όποιον φίλο έχει αντίστοιχο υλικό και θέλει, να μου το στέλνει είτε στην σελίδα είτε στο messenger ώστε να συμπληρώσουμε το τεράστιο πάζλ του ΤΑΧΙ και της προσφοράς του “ταρίφα” στην κοινωνία».
Τον ρώτησα γιατί χρησιμοποιεί με έμφαση τον χαρακτηρισμό “ταρίφας” για τον οδηγό ΤΑΧΙ. Χαμογέλασε πικρά και είπε: «Αν και γενικά είμαι ήρεμος άνθρωπος είναι μια αντίδραση απέναντι στο όρο “ταρίφας” που είναι το αντίστοιχο του “γκαραζιέρης” που χρησιμοποιείται για τους μηχανικούς αυτοκινήτων. Καθιερώθηκε πριν πολλά χρόνια λόγω της λέξης ταρίφα που είναι το κόμιστρο αλλά αναφέρεται από κάποιους υποτιμητικά. Αντίδραση λοιπόν από έναν “ταρίφα” που αγαπάει την δουλειά του, που είναι περήφανος για την προσφορά του στην κοινωνία και ευγνώμων στους χιλιάδες «πελάτες των λίγων λεπτών της ώρας» που αποτελούν μια τεράστια πηγή γνώσεων για την καθημερινότητα της τόσο μικρής αλλά και τόσο μεγάλης πόλης μας.
Επίσης παρακαλώ όσους συναδέλφους ή φίλους έχουν αντίστοιχο υλικό και θέλουν μπορούν να μου το στείλουν με μήνυμα στο προσωπικό μου προφίλ (Δείτε εδώ) ή στην σελίδα  “My Taxi Larissa A 244” (Δείτε εδώ) για να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για την ιστορία του ΤΑΧΙ.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το postlarissa.gr που μου έδωσε την ευκαιρία να πω λίγες κουβέντες για την δουλειά μου αλλά και προβάλει την προσπάθεια που ξεκίνησα και φιλοδοξώ να γίνει ένα πολύτιμο αρχείο της ιστορίας του ΤΑΧΙ. ».  
Φώτης Βακιρτζηδέλης

Μερικές φωτογραφίες από την σελίδα “My Taxi Larissa A 244”

 

Δημοφιλή

Error: No articles to display

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων