Μαρτίου 24, 2019

Η "βασίλισσα" σβήνει κεράκια σήμερα! Featured

Στις 17 Μαΐου του 1964 μετά την τελευταία συνέλευση των σωματείων του νομού, η οποία έγινε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ιδρύθηκε η Αθλητική Ένωση Λάρισας (ΑΕΛ), από την συγχώνευση του Λαρισαϊκού, του Ηρακλή, του Άρη και του Τοξότη.

Στις 22 Μαΐου του 1964 αποφασίζεται οριστικά ότι τα χρώματα της ΑΕΛ θα είναι το βυσσινί και το άσπρο και όχι το άσπρο και το μαύρο όπως είχε αρχικά αποφασιστεί. Η ΑΕΛ έκανε αισθητή την παρουσία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Τα επίσημα και παραδοσιακά χρώματα της ομάδας είναι το βυσσινί και το λευκό και ως έμβλημά της έχει ένα αγέρωχο άλογο σηκωμένο στα πίσω πόδια του. Προσωνύμια της ομάδας είναι οι Βυσσινί και η Βασίλισσα του κάμπου.

Αποτελεί την μοναδική ελληνική επαρχιακή ομάδα που έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και αυτό πραγματοποιήθηκε κατά την λεγόμενη χρυσή δεκαετία-εποχή της, την περίοδο 1987-88, ενώ επίσης έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Ελλάδας (1984-85, 2006-07).

Έδρα όλων των επίσημων αγώνων της ομάδας αποτελεί η AEL FC Arena, χωρητικότητας 16.118 θεατών. Παλαιότερα έδρα της ομάδας ήταν το Στάδιο Αλκαζάρ το οποίο αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της ΑΕΛ.

Σαν σήμερα λοιπόν πριν από 54 χρόνια ιδρύθηκε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος, η ΑΕΛ. Μία ομάδα από τις δημοφιλέστερες της χώρας, που έγραψε τη δική της ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: athleticlarissa.gr

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων