Μαΐου 28, 2020

Εκδήλωση ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για παθήσεις του Θυρεοειδούς Αδένα

Σεπτεμβρίου 17, 2019

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας «Ο Ιπποκράτης», ενημερωτική ομιλία με θέμα «ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ», στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας (28ης Οκτωβρίου 9) την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019  και ώρα 6:30 μ.μ..

Ο θυρεοειδής αδένας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ενδοκρινή όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Παράγει ορμόνες που είναι υπεύθυνες για τη σωστή λειτουργία του σώματος και τη διατήρηση ενός καλού μεταβολικού επιπέδου. Στις ημέρες μας, όλο και συχνότερα διαπιστώνονται προβλήματα τόσο στη λειτουργία του (παραγωγή ορμονών) όσο και στην ανατομία του (καλοήθεις και κακοήθεις όζοι). Συνιστά για τον λόγο αυτό, σημαντική ανάγκη η ενημέρωση του κοινού για τις σοβαρότερες παθολογικές καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν στον αδένα αυτό, τόσο για να δημιουργηθεί μία σωστή άποψη, όσο και για να  «να καταρριφθούν» κάποιοι μύθοι γύρω από το μεγάλο αυτό θέμα που αφορά πολλούς από εμάς.

Συντονιστής:
Κωνσταντίνος Χατζηθεοφίλου
Ομοτ. Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πρόεδρος Επιστ. Συμβουλίου ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Ομιλητές:
Μαρία Καλτσάτου
Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος
Συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Θέμα: «Υπο-υπερθυρεοειδισμος»
Ιωάννης Τζάρτζας
Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος
Συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Θέμα: «Όζοι θυρεοειδούς»
Ανδρέας Ριζούλης
Ενδοκρινολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Θέμα: «Καρκίνος θυρεοειδούς»
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2410996110 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  info@postlarissa.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων